429. Mπακλαβαδάκι Πολίτικο (με φιστίκι Αιγίνης)


Στο σπίτι μιας φίλης μας, δοκίμασα ένα αριστουργηματικό μπακλαβά, με φιστίκι Αιγίνης, που της έμαθε μια Πολίτισσα. Της ζήτησα την συνταγή και μου την έδωσε ευχαρίστως. Είναι πανεύκολη:

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα (σε φακελάκι, στον Σκλαβενιτη)
  • 250 γραμ. βούτυρο Lupak
  •  2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πυρέξ (μέτριο, 25X35cm).
  • Απλώνουμε (ένα-ένα) 6 φύλλα στο πυρέξ, σκέτα, χωρίς βουτύρωμα.
  • Κόβουμε την ψίχα φιστίκι στο μπλέντερ, σε χοντρούς κόκκους,  προσθέτουμε  μια κουταλιά ζάχαρη και την απλώνουμε στα φύλα.
  • Απλώνουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα (ένα-ένα).
  • Το κόβουμε με ένα μαχαίρι (για να κόβεται ευκολότερα, το βάζουμε προηγουμένως για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξει η ζύμη)
  • Περιχύνουμε ζεσταμένο και λιωμένο το βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά.
  • Στο μεταξύ έχουμε φτιάξει το σιρόπι (1 φλιτζάνι νερό, δύο ζάχαρη, ολόκληρη την φλούδα ενός λεμονιού και ένα κουτάλι του γλυκού χυμό λεμόνι) και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με κρύο σιρόπι. 
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου