Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

429. Mπακλαβαδάκι Πολίτικο (με φιστίκι Αιγίνης)


Στο σπίτι μιας φίλης μας, δοκίμασα ένα αριστουργηματικό μπακλαβά, με φιστίκι Αιγίνης, που της έμαθε μια Πολίτισσα. Της ζήτησα την συνταγή και μου την έδωσε ευχαρίστως. Είναι πανεύκολη:

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα (σε φακελάκι, στον Σκλαβενιτη)
  • 250 γραμ. βούτυρο Lupak
  •  2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πυρέξ (μέτριο, 25X35cm).
  • Απλώνουμε (ένα-ένα) 6 φύλλα στο πυρέξ, σκέτα, χωρίς βουτύρωμα.
  • Κόβουμε την ψίχα φιστίκι στο μπλέντερ, σε χοντρούς κόκκους,  προσθέτουμε  μια κουταλιά ζάχαρη και την απλώνουμε στα φύλα.
  • Απλώνουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα (ένα-ένα).
  • Το κόβουμε με ένα μαχαίρι (για να κόβεται ευκολότερα, το βάζουμε προηγουμένως για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξει η ζύμη)
  • Περιχύνουμε ζεσταμένο και λιωμένο το βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά.
  • Στο μεταξύ έχουμε φτιάξει το σιρόπι (1 φλιτζάνι νερό, δύο ζάχαρη, ολόκληρη την φλούδα ενός λεμονιού και ένα κουτάλι του γλυκού χυμό λεμόνι) και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με κρύο σιρόπι. 
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου