Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

570. "Ανάληψη" ευθύνης   Κάθε τόσο ακούμε ή διαβάζουμε στα ΜΜΕ, ύστερα από κάποια τρομοκρατική ενέργεια, ότι «την ευθύνη ανέλαβε η τάδε οργάνωση». Μα, για σταθείτε, για πια  ανάληψη ευθύνης μιλάμε;
   Στα ελληνικά, αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει, μέχρι πρότινος  τουλάχιστον, δηλώνω την υπευθυνότητά μου για κάτι κακό που διεπράχθη, εκουσίως ή ακουσίως, και είμαι πρόθυμος να επανορθώσω ή / και να υποστώ τις συνέπειες. 
  Διαφορετικά, κρυπτόμενος στο σκοτάδι και πίσω από κουκούλες, δεν αναλαμβάνω απολύτως καμιά ευθύνη και, φυσικά, παραμένω ατιμώρητος κοροϊδεύοντας τα θύματα και την πολιτεία.  
  Ας πάψουμε λοιπόν να πιπιλάμε την καραμέλα της ανάληψης ευθύνης από τρομοκρατικές οργανώσεις για τρεις λόγους:
-για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας,
-για να μην μας κοροϊδεύουν οι τάχα «αναλαβόντες» την ευθύνη,
-από σεβασμό στην ελληνική γλώσσα και σε όσους πραγματικά αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους υφιστάμενοι τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου