Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

327. Το πιο επικίνδυνο θηρίο του κόσμου

Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, πολιτισμένοι, ευγενείς και ιδεολόγοι, σε ακραίες συνθήκες  μετατρέπονται σε θηρία. Τρία παραδείγματα:

Οι θηριωδίες των ναζιστών, αρκετοί από τους οποίους δεν ήσαν άξεστοι Τεύτονες αλλά καλλιεργημένοι αστοί και λάτρεις της κλασικής μουσικής.

Οι επιζήσαντες αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις, το 1972, που κανιβάλισαν πτώματα για να επιβιώσουν. Δεν σπεύδω να τους κατηγορήσω, απλή επισήμανση κάνω. Κι εμείς, στη θέση τους, ίσως το ίδιο να κάναμε.  

Οι σύντροφοι του Μίκη Θεοδωράκη, (σύμφωνα με δική του μαρτυρία) ιδεολόγοι κομμουνιστές, συγκρατούμενοί του σε ξερονήσι, όταν έφεραν ένα βαρέλι πόσιμο νερό, ύστερα από μέρες δίψας, δέρνονταν μεταξύ τους ποιος θα πρωτοπιεί.

Επίτηδες δεν αναφέρομαι σε άλλες ανθρώπινες φρικαλεότητες, όπως επινοήσεις για βασανιστήρια. Αυτές αφορούν αρρωστημένα μυαλά, ενώ εδώ μιλώ για φυσιολογικούς ανθρώπους, όπως εμείς.  

Σε ένα από τα πάρκα της Ντίσνεϊλαντ, στην Φλώριδα, μια ταμπέλα γράφει «το πιο επικίνδυνο θηρίο του κόσμου». Όταν πλησιάσεις γεμάτος περιέργεια, ανακαλύπτεις με έκπληξη πως πρόκειται για έναν απλό…καθρέφτη!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου