Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

448. Ο ΛΗΣΤΗΣ

Ο ΛΗΣΤΗΣ
(Assembling art)
   Ο ανθρωπομορφισμός του τιρμπουσόν, με την περιορισμένη κίνηση των "χεριών" μόνο σε ένα επίπεδο, μου έδωσε την ιδέα να κάνω μια σειρά από σχετικά έργα.
   Στο συγκεκριμένο, ένα τιρμπουσόν με τα "χέρια" στην έκταση θυμίζει φιγούρα που χορεύει ζεϊμπέκικο. Τοποθετημένο όμως επάνω σε δύο ξύλα σε σχήμα σταυρού, η θεματική του αλλάζει άρδην: παραπέμπει σε εσταυρωμένο. Η αυτολογοκρισία μου τον ονόμασε Ληστή.  
   Το μαύρο φόντο προσθέτει δραματικότητα στη σκηνή. 
   Ο κωνικός φελλός, κάτω, θυμίζει τον λόφο του Γολγοθά.
  Το ημικύκλιο που διακρίνεται στη βάση συμβολίζει την υφήλιο, (που παραπέμπει στην οικουμενικότητα) ενώ το αχνό πράσινο χρώμα του, μέσα από τον ζόφο της σκηνής, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου