Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

305. Αμοιβή 61.000 ευρώ τον μήνα

Αντιγράφω από εφημερίδα:
"Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο ο Χ για μη καταβολή δασμών και φόρων ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση".

Έχουμε και λέμε: 1,1 εκατ, ευρώ διά 18 μήνες μάς κάνει 61.000 ευρώ τον μήνα.
Αν ο καταδικασθείς έχει τα λεφτά αυτά στην Ελβετία, (που είναι το πιθανότερο), άραγε τι θα προτιμούσε, (α) να πληρώσει τα χρωστούμενα και να γλυτώσει την φυλακή ή (β) να μπει στην φυλακή για 18 μήνες και να γλυτώσει τα λεφτά;
Εσύ, φίλε αναγνώστη, τι θα διάλεγες;

Το θέμα είναι γιατί αδράνησαν οι φορολογικές αρχές και δεν τον συνέλαβαν όταν ακόμη το χρέος ήταν μικρότερο; Εκεί που το άφησαν να φτάσει, στα ύψη, ο φοροφυγάς έχει κάθε συμφέρον να προτιμήσει την φυλακή, όπου θα "αμείβεται" με 61.000 ευρώ τον μήνα. 

Την αδράνεια των αρχών την πληρώνουμε όλοι με περικοπές στην σύνταξη και στον μισθό ή την απώλεια της δουλειάς μας.

(Εικονίζεται το έργο μου "Ο Πελέ κατάδικος" από την συλλογή "Εργαλεία")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου