Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

360. H ζαχαρίνη και τα βιβλία

         Τα βιβλία με τα οποία απλά περνάς ευχάριστα την ώρα σου μοιάζουν με την ζαχαρίνη που σε γλυκάνει χωρίς να σε τρέφει, αφού δεν έχει ούτε μια θερμίδα.
Αντιθέτως, τα βιβλία που σε μορφώνουν, σε προβληματίζουν, σε κάνουν να σκέφτεσαι μοιάζουν με την ζάχαρη: σε γλυκαίνει και ταυτόχρονα σε θρέφει.
Το «κόστος ευκαιρίας» υπάρχει και στην ανάγνωση. Επειδή δεν μπορείς να διαβάσεις άπειρα βιβλία, το να διαβάσεις ένα βιβλίο-ζαχαρίνη σου κοστίζει την μη ανάγνωση, στον ίδιο χρόνο, ενός βιβλίου-ζάχαρη.
Έχω γίνει ιδιαίτερα επιλεκτικός στα βιβλία που διαβάζω. Δεν διστάζω να παρατήσω στη μέση ένα βιβλίο εάν διαπιστώσω ότι δεν με καλύπτει, δίχως να λυπάμαι τα χρήματα που έδωσα για να το αγοράσω. Εξ άλλου, την αγορά ενός βιβλίου μπορείς να την δεις και σαν επένδυση. Όλες οι επενδύσεις δεν είναι κερδοφόρες, υπάρχουν και ζημιογόνες. Κερδίζω όμως τον χρόνο που θα σπαταλούσα διαβάζοντας ένα μέτριο βιβλίο, ενώ στη θέση του διαβάζω κάποιο καλό. Το κέρδος αυτό δεν μετριέται με χρήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου