Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

342. Έγχρωμα Ελληνάκια

         Βλέπω στην τηλεόραση νέα παιδιά να μιλάνε αψεγάδιαστα τα Ελληνικά, μολονότι έχουν ξενικά ονόματα και μερικά είναι έγχρωμα. Είναι παιδιά μεταναστών γεννημένα στην Ελλάδα. Ο λόγος τους είναι συγκροτημένος και έχουν πλούσιο λεξιλόγιο. Μακάρι πολλά αμιγώς Ελληνάκια να μιλούσαν έτσι.
Τα καμαρώνω και νιώθω εθνική υπερηφάνεια. Ολοζώντανο και διαχρονικό το  «…οι της Ελληνικής παιδείας μετέχοντες».
Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους Ελλαδίτες είμαστε απόγονοι  ξένων κατακτητών ή μεταναστών. Τρίτης, δεκάτης, εκατοστής ή τριακοσιοστής γενιάς. Ίχνη υπάρχουν σε επίθετα, γλωσσικά ιδιώματα ή χαρακτηριστικά.
Η μόνη διαφορά  μας με τα νεο-Ελληνάκια βρίσκεται μόνο σε έναν αριθμό: στον  αριθμό της γενιάς.
Η ακατάλυτη δύναμη του ελληνικού έθνους, όπως απορρόφησε και ενσωμάτωσε στο παρελθόν κάθε ξένο στοιχείο, έτσι θα κάνει και με τους νέους μετανάστες που πολιτογραφούνται Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου