Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

28. Τα τέλη της ζωής ημών…ανεπαίσχυντα…

Τι σημαίνει άραγε, στην εποχή μας, το «ανεπαίσχυντα»;

Μια διάσταση είναι η οικονομική. Είναι αισχύνη να πένεται ο γέρων, να υποσιτίζεται, να κρυώνει, να μην παίρνει τα φάρμακά του επειδή δεν έχει να τα πληρώσει.  Να βρίσκεται στην φυλακή ή να αναγκάζεται να κάνει παράνομες πράξεις για βιοπορισμό. Να ζητιανεύει για να επιζήσει.

Ένας εύπορος όμως γιατί να έχει «επαίσχυντα τέλη»; Για πολλούς λόγους: Να  πεθάνει μόνος, στην εντατική ακριβού νοσοκομείου, περιστοιχιζόμενος από παγερά μηχανήματα, αντί συγγενείς. Να ξεσπάσει ένα ηθικό σκάνδαλο εναντίον του. Να αποκαλυφθεί ένα παλαιότερο ανόμημά του. Να ξαναμωραθεί και κάνει μη σοβαρά πράγματα, που δεν θα διεννοείτο να τα κάνει στον πρότερο βίο του. Να πάσχει από γεροντική άνοια ή αλτσχάιμερ, λέγοντας και κάνοντας πράγματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά του.

Η ευχή της εκκλησίας «τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά», που αποδεικνύεται διαχρονική, δένει με την συμβουλή του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου