Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

29. Οι προ-πρόγονοι

Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν κάποιος μπορούσε να ανιχνεύσει τους προγόνους του. Να πάει πολλές γενιές πίσω, σε βάθος χρόνου. Νομίζω πως πολλές εκπλήξεις θα τον περίμεναν. Κάποιος ή κάποιοι από αυτούς τους προ-προγόνους μπορεί να προέρχονταν από μακρινή, ξένη χώρα. Το επάγγελμά τους να ήταν ευκαταφρόνητο, π.χ. δήμιος ή πόρνη. Η ηθική τους να ήταν μεμπτή, π.χ. φονιάς, κακούργος, αδελφοκτόνος, παιδεραστής, προδότης. Η φυλή τους να ήταν διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα ο ίδιος π.χ. κίτρινη, κόκκινη, μαύρη ή λευκή. Θα μπορούσε να συνέβαινε και το αντίθετο. Να εύρισκε ήρωες, ευυπόληπτους πολίτες, διαπρεπείς επιστήμονες, στρατηγούς, αρχιερείς. Το πιθανότερο, βέβαια, θα ήταν να εύρισκε και τους μεν και τους δε.
Θα ήθελα όμως να ήμουν από μια γωνιά να έβλεπα τα μούτρα κάποιου που κοκορεύεται για την ευγενική του καταγωγή όταν μάθαινε πως, ανάμεσα στους προγόνους του, ήταν, ας πούμε, ο λήσταρχος Νταβέλης ή ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου