Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

15. Η πλύση εγκεφάλου

Στα τόσα χρόνια της ζωής μου έχω άθελα υποστεί, όπως όλοι μας, μια εκτεταμένη και συστηματική πλύση εγκεφάλου, σε ποικίλα ζητήματα.

Οι "πλύντες", εκούσιοι ή ακούσιοι  είναι πολλοί: Σχολείο, κοινωνία, εκκλησία, ΜΜΕ, οικογένεια, φίλοι έχουν συχνά μεταφέρει την δική τους πλύση εγκεφάλου που έχουν κι εκείνοι υποστεί. Ανάμεσα στους "πλύντες" βάζω και τον εαυτό μου. Γιατί κι αυτός έχει δημιουργήσει πεποιθήσεις  που οφείλονται σε εσφαλμένη ερμηνεία δεδομένων.

Καθήκον μου να εντοπίζω τις περιοχές του εγκεφάλου μου που έχουν υποστεί πλύση και να προσπαθήσω να τις εκκαθαρίζω.

Απαιτεί συνεχή και επίπονη εργασία, γιατί, συχνά, ο εντοπισμός τους είναι πιο δύσκολος από την εκκαθάριση.

Αυτό δείχνει πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι «πλύντες» ή πόσο κακή δουλειά κάνω εγώ ή ο συνδυασμός των δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου