Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

10. Αρχαίοι φιλόσοφοι και μελλοντικοί επιστήμονες

Θαυμάζουμε τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους για την προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν τα διάφορα φυσικά φαινόμενα. Αλλού έπεσαν διάνα (Δημόκριτος και Επίκουρος για το άτομο) αλλού πλησίασαν κι αλλού λάθεψαν.

Τα λάθη τους τα βλέπουμε εμείς τώρα με συγκατάβαση. Με την ίδια συγκατάβαση θα βλέπουν οι μελλοντικοί επιστήμονες κάποιες από τις θεωρίες των σύγχρονών μας επιστημόνων, που θα αποδειχθούν το ίδιο λανθασμένες.

Με μια διαφορά: Οι αρχαίοι φιλόσοφοι δεν ήσαν επιστήμονες και χωρίς να διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη όργανα προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν με μοναδικό εργαλείο το μυαλό τους.

Αντίθετα, οι σύγχρονοι επιστήμονες κουβαλούν ολόκληρη την ως τώρα  συσσωρεμένη γνώση όλων των επιστημών και διαθέτουν πληθώρα οργάνων.

Νέες ανακαλύψεις, νέες διαψεύσεις προηγούμενων θεωριών, νέα επιστημονικά προβλήματα. Έτσι θα προχωρά η επιστήμη, έτσι θα προχωρά η ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου