Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

16. ΑΓΑΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΓΑΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
(Ready-made art)


Κι όμως, ο μύλος με τις διαφορετικές διατομές που έχει το τρυπητήρι δερμάτων μοιάζει με το ακτινωτό κεφάλι του πραγματικού αγάλματος (απομίμηση της κεφαλής του Απόλλωνος, μουσείο αρχαίας Κορίνθου) ενώ ο  αντικρινός βραχίονας παραπέμπει στο υψωμένο χέρι που κρατά την δάδα.  
Η φωτογραφία είναι επίτηδες τραβηγμένη από χαμηλά, για να θυμίζει, προοπτικά, το κολοσσιαίο άγαλμα της Νέας Υόρκης, φωτογραφημένο κι εκείνο, εξ ανάγκης, από το ύψος των επισκεπτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου