Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

111. Η εντύπωση των ονομάτων

      Κάθε λέξη κουβαλάει μέσα της μια εικόνα ή ένα μύθο. Το ίδιο ισχύει και με τα ονόματα ή τα επίθετα. Για παράδειγμα:
     Αλλιώς διάκεισαι όταν πρόκειται να γνωρίσεις ή ήδη συναλλάσσεσαι με ένα Ξύδη, Πουλημένο, Ξινό, Φειδά, Ατσάλη, Τσαγκάρη και αλλιώς με ένα Γλύκα, Χρυσολέοντα ή Παλαιολόγο.
     Αλλιώς με ένα Βρασίδα ή Ανανία και αλλιώς με ένα Πάρη, Αχιλλέα ή Άγγελο.    
     Αλλιώς με μια Νίτσα, Κίτσα, ή Ευτέρπη (ας ήταν και μούσα) και αλλιώς με μια Έλενα, Αφροδίτη ή Χριστιάνα.
     Αντίστοιχη προκατάληψη υπάρχει και με τα εμφανισιακά προσόντα. Ευκολότερα συγχωρούνται λάθη ή δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε όμορφα παρά σε ασχημούτσικα άτομα.
     Γι’ αυτό, ένα μη όμορφο άτομο καταβάλλει πολύ περισσότερες προσπάθειες από ένα προικισμένο με φυσική καλλονή, για να αναδειχτεί.
(Εικονίζεται το έργο μου "Άγγελος" από την συλλογή "Όστρακα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου