Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

113. Πανανθρώπινος εγκέφαλος

     Το άκρον άωτον της σπατάλης γίνεται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε όλη την ζωή, τον εκπαιδεύουμε, τον μορφώνουμε, τον καλλιεργούμε, τον προμηθεύουμε με άπειρες πληροφορίες, τον εξασκούμε, τον τροφοδοτούμε με ιδέες και εικόνες και καλλιεργούμε τα ταλέντα του.
    Η κατάληξη όμως αυτού του πολύτιμου οργάνου είναι να σαπίζει (στην κυριολεξία) μέσα στο χώμα ή, όπως στην περίπτωση του Αϊνστάιν, να κολυμπάει μέσα στη φορμόλη.
     Τελικά, ο πανανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από τους επί μέρους εγκεφάλους, που τον διατηρούν και τον αναπτύσσουν συλλογικά, ανά τους αιώνες, μέσα από την μεταφορά των γνώσεων, από γενιά σε γενιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου