Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

114. Ομοφυλοφιλία και ρατσισμός

          Άλλοτε, είχα κι εγώ μερικές προκαταλήψεις για τους ομοφυλόφιλους. Μέχρι που κάποια στιγμή αναρωτήθηκα: "πώς θα μου φαινόταν, αν όλοι μού έλεγαν  ότι τα ετεροφυλοφιλικά μου γούστα δεν είναι φυσιολογικά και γι' αυτό, πρέπει να τα αλλάξω;". Αυτή η σκέψη με προβλημάτισε. Με ανάγκασε να δω το θέμα από την δική τους σκοπιά και με βοήθησε να τινάξω από πάνω μου τις όποιες προκαταλήψεις.
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα γούστα ενός ή μιας ομοφυλόφιλου με την πειθώ, την θεραπεία ή την βία (ψυχολογική ή σωματική). Αντιστρέφοντας την γνωστή ρήση, αυτό είναι χειρότερο από λάθος: είναι  έγκλημα.
Στον 21ο αιώνα, ας σταματήσει, επί τέλους, αυτός ο προαιώνιος και ανόητος ρατσισμός απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Αρκετά δράματα και δυστυχία έχει προκαλέσει, από τον Τσαϊκόφσκι μέχρι τους δύο νεαρούς επαρχιώτες, εκ των οποίων, όπως διάβασα πρόσφατα στα "ψιλά" των εφημερίδων, ο ένας αυτοκτόνησε και τον άλλο έστειλε ο αδελφός του στο νοσοκομείο σπασμένο στο ξύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου