Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

118. Τα τραγούδια των μανάδων μας

     Όταν ήμουν μικρός άκουγα συχνά την μάνα μου να λέει τραγούδια της εποχής της, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού. Συχνά άκουγα και την διπλανή γειτόνισσα, που είχε μάλιστα καλή φωνή. Το ίδιο μου, λέει και η γυναίκα μου, έκανε και η μητέρα της. 
Μου άρεσε να ακούω το τραγούδι της μάνας μου γιατί  δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ασφάλειας. Μου έρχονται καμιά φορά στην μνήμη η φωνή της και κομμάτια από τα τραγούδια της, τα περισσότερα από τα οποία δεν τα ξανάκουσα έκτοτε. Την Μεγάλη Εβδομάδα τραγουδούσε το «σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα» και μου έφερνε ένα κόμπο στο λαιμό.
Λένε πως δεν ξεχνάς τις μυρωδιές του σπιτιού που έζησες στα παιδικάτα σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τραγούδια της μάνας σου.
       Από τότε που ήλθε η τηλεόραση στην Ελλάδα βουβάθηκαν τα Ελληνικά σπίτια από τα τραγούδια των νοικοκυράδων.
         (Εικονιζεται το έργο μου "Βρεφοκρατούσα" από την συλλογή "Όστρακα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου