Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

245. Ο καταιονητήρας και το big bang

Παρατηρώ σημαντική διαφορά στην θερμοκρασία του νερού του καταιονητήρα (ντους) κοντά στο στόμιό του και μόλις ένα μέτρο χαμηλότερα. Το καυτό νερό ψύχεται καθώς κατεβαίνει και η θερμότητά του διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Η ψύξη διευκολύνεται επειδή ο εξερχόμενος όγκος του νερού δεν παραμένει συμπαγής αλλά διασκορπίζεται σε πολλές ψιχάλες.
     Αυτό το φαινόμενο μου θύμισε την ιλιγγιώδη μείωση της θερμοκρασίας που σημειωνόταν αμέσως μετά το big bang, σε κάθε μεταγενέστερο κλάσμα του δευτερολέπτου, την οποία προσπαθούν να υπολογίσουν σήμερα οι επιστήμονες. 
     Άλλοι, στο μπάνιο, τραγουδάνε. Εγώ προτιμώ να κάνω...επιστημονικές ανακαλύψεις!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου