Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

257. Να σου χιμήξω ή να φύγω;

Όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, είμαστε μαγκωμένοι απέναντί του για λίγες στιγμές. Τον «ζυγίζουμε» συγκρινόμενοι μαζί του. Είμαστε ανώτεροι, κατώτεροι ή ίσοι; Έχει φιλικές ή εχθρικές διαθέσεις; Η ασυναίσθητη γλώσσα του σώματος, μας δίνει μηνύματα.  

Ανάλογα με τις εντυπώσεις προσαρμόζουμε την στάση μας απέναντί του. Βεβαίως, την ίδια εξέταση  υφιστάμεθα κι εμείς από εκείνον.

Η αντίδραση αυτή είναι ίδια με εκείνη του πρωτόγονου ανθρώπου. Όταν συναντούσε ένα άλλο όν, ζώο ή άνθρωπο, το ζύγιζε, σε ελάχιστο χρόνο, για να πάρει την απόφαση. Να μείνει, να τραπεί σε φυγή ή να επιτεθεί;

Πόσο αλλιώτικοι αλλά και πόσο ίδιοι είμαστε με τον μακρινό μας πρόγονο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου