Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

250. Πρωινή προσευχή

Μου συμβαίνει μερικές φορές, ξημερώματα, ξυπνώντας για λίγα δευτερόλεπτα την ώρα που αλλάζω πλευρό, μέσα στην θαλπωρή του κρεβατιού μου, να νιώθω πλήρης και γαληνεμένος. Τότε αισθάνομαι έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσω τον θεό για την ζωή που μου χάρισε. Στο μυαλό μου σχηματίζονται φράσεις ευγνωμοσύνης και με αυτές ξαναβυθίζομαι στον ύπνο.

Αυτές τις στιγμές τις θεωρώ, χωρίς κανένα ενδοιασμό, στιγμές ευτυχίας.

Κι αν κάποιος δεν πιστεύει στον θεό; Ο φίλος και καλός συγγραφέας Γιάννης Ρεμούνδος, σε κάποιο χιουμοριστικό, παιδικό μυθιστόρημά του, είχε βάλει τον μικρό πρωταγωνιστή να λέει το εξής αμίμητο: «Το γεγονός ότι δεν πιστεύουμε στα φαντάσματα δεν σημαίνει ότι δεν τα φοβόμαστε κιόλα!». Παραφράζοντάς τον,  λοιπόν, λέω ότι εάν κάποιος δεν πιστεύει στον θεό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσεύχεται κιόλα…
(Απόσπασμα από το βιβλίο μου "Αντίο, Άγχος!")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου