Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

238. Οι φθονεροί φοιτητές

Διάβασα πρόσφατα στον τύπο κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Σε  έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ρωτήθηκε ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών εάν θα προτιμούσαν να αμείβονταν με $50.000 ετησίως ενώ οι υπόλοιποι θα αμείβονταν με τα μισά λεφτά ή $100.000 ετησίως ενώ οι υπόλοιποι θα αμείβονταν με τα διπλά λεφτά. Περιέργως, η πλειοψηφία προτίμησε το πρώτο. 
Το κίνητρο γι’ αυτή την αυτοκαταστροφική επιλογή είναι προφανές: Ο φθόνος. Να το λοιπόν που επαληθεύεται η προηγούμενή μου διαπίστωση, ότι ο φθόνος εμπεριέχει και την αυτοτιμωρία του φθονερού.
(Απόσπασμα απο το βιβλίο μου "Αντίο, Άγχος!")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου