Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

297. Τα σχολικά βιβλία όμορφα καίγονται

Στα παιδικά μου χρόνια, τα σχολικά βιβλία δεν διανέμονταν δωρεάν. Αγοράζονταν. Οι μαθητές, στο τέλος της χρονιάς, πουλούσαν στους βιβλιοπώλες τα βιβλία τους, που φρόντιζαν να διατηρούν καθαρά. Αγόραζαν της επόμενης τάξης, που είχαν πουλήσει οι μεγαλύτεροι. Έτσι  απόφευγαν το μεγαλύτερο κόστος των καινούργιων. Με το ίδιο βιβλίο, μάθαιναν γράμματα πολλοί μαθητές

Ο βιβλιοπώλης της γειτονιάς μου είχε δυο γιους τεμπέληδες. Έτσι, κάθε Σεπτέμβρη πήγαινα στο βιβλιοπωλείο του και ταξινομούσα, ανά τάξη, τα μεταχειρισμένα σχολικά βιβλία που ήσαν για πώληση. Η αμοιβή μου ήταν να πάρω τσάμπα τα βιβλία που χρειαζόμουν ο ίδιος για την νέα χρονιά, αφού προηγουμένως είχα ξεχωρίσει εκείνα που ήσαν σε άριστη κατάσταση.

Σήμερα, οι μαθητές καίνε τα βιβλία τους, μόλις τελειώσουν την τάξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου