Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

51. Πορνογραφική κατανάλωση εικόνας

Στο παρελθόν κυριαρχούσαν ο μαυρόασπρες φωτογραφίες, οι έγχρωμες σπάνιζαν. Το ίδιο και στο σινεμά.

Σιγά-σιγά, το χρώμα μπήκε στη ζωή μας. Με τον έγχρωμο κινηματογράφο, τα μαυρόασπρα φιλμ σπάνιζαν πια και απευθύνονταν σε σινεφίλ. Οι φωτογραφίες στις εφημερίδες και η τηλεόραση πήραν χρώμα. Η έγχρωμη, κινούμενη εικόνα εισέβαλε στη ζωή μας κι έγινε παντοδύναμη.

Έτσι φτάσαμε σήμερα να ζούμε με την εικόνα.
Τα life style περιοδικά πουλάνε εικόνες των «επωνύμων», μικρών και μεγάλων.
Η πολιτική έγινε τηλεοπτική εικόνα. Κανείς δεν ακούει τι λένε οι πολιτικοί στις συνεντεύξεις και στις τηλεμαχίες. Όλοι βλέπουν κινήσεις και ντύσιμο.
Το πλήθος των βιβλίων μαγειρικής πουλάνε στην πραγματικότητα εικόνες λαχταριστών πιάτων. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να δοκιμάσει τις συνταγές.  Ο Μαμαλάκης, ο Παρλιάρος και η Βέφα απογειώθηκαν όταν βγήκαν στην τηλεόραση και πούλησαν κινούμενη εικόνα.

Αυτή η υποκατάσταση του πραγματικού με το είδωλό του, την εικόνα του, δεν διαφέρει από την πορνογραφία. Κι εκεί, λατρεύεται και καταναλίσκεται η εικόνα, όχι η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου