Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

39. Αμοιβαία έλξη αντίθετου φύλου

Ενδόμυχα και υποσυνείδητα, η πρώτη αντίδραση σε συνάντηση ανάμεσα σε οποιαδήποτε δύο άτομα αντίθετου φύλου είναι η νοητική διερεύνηση κατά πόσο θα μπορούσαν γίνουν ερωτικοί σύντροφοι. 

Μέσα από αυτή την αυτόματη και αστραπιαία διεργασία ο άλλος περνιέται μέσα από μια σειρά κριτηρίων: επίπεδο ομορφιάς ή ασχήμιας, ηλικία, διαθεσιμότητα, ανταπόκριση, ηθικοί ή κοινωνικοί φραγμοί, εχεμύθεια, διαθεσιμότητα χώρου και χρόνου, αναστολές, φόβοι κλπ.

Μετά από αυτά τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα, ο ένας καταγράφεται στον νου του άλλου εντασσόμενος σε μια από τις κατηγορίες: «όχι», «ναι», «ίσως», «υπό συνθήκες» κλπ. Φυσικά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία,  το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είναι αρνητικό. Σχηματικά, μοιάζει με τα εκατομμύρια των σπερματοζωαρίων που πολιορκούν το ωάριο άλλα ένα μόνο είναι ο νικητής.

Η ρίζα αυτής της διεργασίας είναι η ισχυρή επιθυμία της ζωής να διαιωνίσει το είδος. Αποτέλεσμα είναι όλες οι ερωτικές συνευρέσεις,  από καταβολής κόσμου, με φυσική συνέπεια την ύπαρξη της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου