Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

40. Η κοινωνική διάσταση του καφέ

 Ο καφές, αναμφισβήτητα, έχει ένα από τα πιο υπέροχα αρώματα του κόσμου. Πέραν όμως της γευστικής και οσφραντικής απόλαυσης, παίζει και ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο:

·        Ο «καφές της παρηγοριάς» μετά τις κηδείες.
·        Πρόσκληση «για καφέ» στο φλερτ.
·        «Κι αυτά για ένα καφέ» το αντίστοιχο του γαλλικού «πουρ πουάρ» («για να πιεις») σε προσφορά φιλοδωρήματος ή λαδώματος.
·        «Να σου πω το φλιτζάνι» στην καφεμαντεία.
·        Η συντροφικότητα και το ζεστό κλίμα που αναδύεται πίνοντας ένα καφέ με ένα φίλο ή με μια παρέα, που δεν μπορεί να αντικαταστεί από άλλα ποτά π.χ. τσάι.
·        Ο καφές «για να πάνε κάτω τα φαρμάκια» ως φάρμακο στην στενοχώρια. 
·        Ο καφές ως «ρουφιάνος» του τσιγάρου.
·        «Ούτε καφέ δεν πρόφτασα να πιω» σε ξαφνική αναχώρηση.
·        To κατεξοχήν κέρασμα επισκέπτη σε γραφεία και γενικά σε επαγγελματική επίσκεψη.
·        Το πρώτο δείγμα φιλοξενίας, σε σπίτια. Ιεραρχικά ακολουθεί: ποτό,  ούζο, κρασί, δείπνο, διανυκτέρευση, φιλοξενία πολλών ημερών.

Αλήθεια, πόσες ερωτικές ιστορίες άρχισαν με «ένα καφέ», πόσοι γάμοι έγιναν, πόσα παιδιά γεννήθηκαν ξεκινώντας από «ένα καφέ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου