Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

63. H χωρίστρα του Μεγαλέξαντρου

Η ευρύτητα του μετώπου κομψής βουλευτίνας υπερτονίζεται από το χτένισμα των μακριών, ξανθών μαλλιών της «όλα προς τα πίσω». Κι όμως, δυο φράντζες θα μίκραιναν το μέτωπο και θα του έδιναν χάρη.  

Η ίδια και οι σύμβουλοί της το ξέρουν αυτό. Όμως, θυσιάζουν την κομψότητα στην πολιτική σκοπιμότητα. Εξηγούμαι:

Το χτένισμα προς τα πίσω, και στα δύο φύλα, δίνει την εντύπωση δυναμικού χαρακτήρα. Ίσως παραπέμπει συνειρμικά στην χαίτη του λιονταριού. Φανταστείτε, ας πούμε, τον Μεγαλέξανδρο με χωρίστρα.  Θα φαινόταν γελοίος.

Η χωρίστρα προσδίδει ευγένεια, χάρη αλλά όχι δυναμισμό. Ο Κάρολος της Αγγλίας αλλά και ο παρ’ ημίν τέως, δείχνουν την αριστοκρατική τους καταγωγή με την χωρίστρα τους.

Μια χωρίστρα με τα μαλλιά λοξώς κάτω και πίσω συνδυάζουν και τα δύο. Παράδειγμα, οι παλιοί αστέρες του Χόλιγουντ  Κλαρκ Γκέιμπλ και Κάρι Γκραντ.

Στην εποχή μας κυριαρχεί το ανδρικό ξυρισμένο κεφάλι με άλλη σκοπιμότητα: δίνει την ψευδαίσθηση στον κάτοχο του κεφαλιού ότι έτσι εξαφανίζει την φαλάκρα του.  Θυμηθείτε, μόλις ανακαλυφθεί το φάρμακο της φαλάκρας, όλοι οι άνδρες θα γίνουν «καρηκομόωντες Αχαιοί»…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου