Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

71. Ο τενόρος και η φακίρης

Είναι φαίνεται στην φύση μας πασχίζουμε συνεχώς να τεντώσουμε  στο έπακρο τα όρια του ανθρώπινου σώματος:

Ο αθλητής προσπαθεί να πηδήσει ψηλότερα, να τρέξει ή να κολυμπήσει ταχύτερα, να σαλτάρει,  να σηκώσει περισσότερο βάρος.

Ο χορευτής να νικήσει την βαρύτητα.

Ο ακροβάτης περπατά σε τεντωμένο σκοινί, κάνει επικίνδυνα σάλτα κι έχει «λαστιχοποιήσει»  το σώμα του, στον ύψιστο βαθμό.

Ο τενόρος και η σοπράνο υπερβαίνει την ανθρώπινη φωνητική κλίμακα προς τα επάνω. Ο μπάσος κι ο βαρύτονος προς τα κάτω.

Ο body builder φουσκώνει κάθε ποντίκι του σώματός του, μεταμορφωνόμενος τελικά σε τέρας.

Ο αθλητής του σούμο γίνεται ένα βουνό από σάρκες, για να ρίχνει  τον αντίπαλο με το βάρος του. Αντίθετα, το μανεκέν έχει εξωπραγματικά χαμηλό  βάρος.

Ο δύτης κρατά την ανάσα του για πολλή ώρα.

Ο ασκητής και ο φακίρης τρέφονται ελάχιστα. Κάποιος Ινδός ισχυρίζεται ότι τα τελευταία χρόνια ούτε τρώει ούτε πίνει τίποτε! Άλλος μακραίνει υπερβολικά τα μαλλιά, το μουστάκι ή τα νύχια του.

Στην Αφρική μακραίνουν τους γυναικείους λαιμούς με μεταλλικούς κρίκους ή ξεχειλώνουν τα χείλη κρεμώντας βαρίδια. 

Κάποιοι αιωρούνται με καρφωμένους γάντζους στο δέρμα της πλάτης, άλλοι γεμίζουν με τατουάζ κάθε πόντο του δέρματος κι άλλοι τρυπούν τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος.

Ο άνθρωπος έχει σκαρφιστεί πολλούς ακόμη τρόπους για να «βασανίζει» το σώμα του, να το φτάνει στα άκρα. Ανόητη ματαιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου