Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

72. Φονιάδες και ασκητές

Κάθε ομάδα έχει τον ήρωά της.

Στις συμμορίες είναι ο πιο σκληρός. Στις σχολικές τάξεις, ο πιο καλός ή ωραίος μαθητής. Στη φυλακή, ο κατάδικος με τους περισσότερους φόνους. Στο μπιλιάρδο, αυτός με το μεγαλύτερο σερί.

Στο Αγιονόρος, ένας μοναχός μιλούσε με θαυμασμό για κάποιον ασκητή που έκανε «δύο σαραντάρες», εννοώντας σαράντα μέρες χωρίς φαγητό, και σαράντα χωρίς νερό!  

Στο ποδόσφαιρο, οι μεγαλύτεροι γκολτζήδες. Στην τέχνη, οι φίρμες. Στον αθλητισμό, οι πρωταθλητές.  

Βλέπω στην τηλεόραση τοπικές ομαδούλες να παθιάζονται, άσημοι σκακιστές να κυνηγούν την νίκη σε τουρνουά, άγνωστοι καλλιτέχνες να δημιουργούν. Το ευρύ κοινό τους αγνοεί. Κι όμως, αυτοί φιλότιμα πάσχουν, ήρωες στον μικρόκοσμό τους, πιο αγνό από τον μεγάκοσμο, τον νοθευμένο από την εμπορευματοποίηση.

(Εικονίζεται το έργο μου "Ο Πελέ κατάδικος" από την συλλογή "Εργαλεία")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου