Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

83. Αλήθεια, τι είναι η ευτυχία;

Aλήθεια, τι είναι η ευτυχία; Είναι ίσως η έννοια με τους περισσότερους ορισμούς. Υποπτεύομαι πως υπάρχουν τόσοι ορισμοί όσοι και οι άνθρωποι. Ο καθένας μας έχει ένα δικό του. Το να ορίσεις την ευτυχία μπορεί να είναι τόσο δύσκολο όσο το να περιγράψεις τον ήλιο σε ένα τυφλό.

Μήπως ευτυχία είναι η ανατολίτικη νιρβάνα; Μήπως, η ζωή δυο ερωτευμένων που δικαιώνονται ύστερα από περιπέτειες, σύμφωνα με τα αισθηματικά ρομάντζα ή κινηματογραφικά έργα; Ή μήπως η ζωή που κάνουν οι πολύ πλούσιοι ή έστω οι πλούσιοι, ή αυτοί που τους πέφτει ο πρώτος αριθμός του λαχείου;

Είναι πιο εύκολο να ορίσεις αρνητικά την ευτυχία, ως έλλειψη δυστυχίας. Όπου, η δυστυχία ορίζεται π.χ. ως μία κατάσταση που προξενεί κάποιο ψυχικό άλγος.

Τότε η ευτυχία είναι πιο εύκολο να γίνει αισθητή από την έλλειψή της. Αυτό μας οδηγεί λογικά στον ορισμό «ευτυχία είναι κάθε κατάσταση που δεν προξενεί ψυχικό άλγος».
(από το βιβλίο μου "Αντίο, Άγχος!")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου