Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

70. Τα ονοματεπώνυμα αυτών που γνωρίζω

Έκανα ένα πείραμα για μερικές βραδιές, προσπαθώντας να κοιμηθώ. Αντί να μετράω πρόβατα, μετρούσα τους Έλληνες ηθοποιούς, ζώντες και μη, άνδρες και γυναίκες που ξέρω.

Το ίδιο έκανα, άλλες βραδιές, με τους Έλληνες και ξένους αθλητές, διάσημους επιστήμονες, τραγουδιστές,  καλλιτέχνες, πολιτικούς, πρόσωπα της τηλεόρασης.

Διαπίστωσα με έκπληξη, πως το άθροισμά τους μετριέται σε χιλιάδες. Είναι πολλοί περισσότεροι από όλους μαζί τους συγγενείς, φίλους, και γνωστούς που έχω γνωρίσει στη ζωή μου.

Τελικά, οι «εικονικοί» άνθρωποι που ξέρω είναι πολλοί περισσότεροι από τους «πραγματικούς». 

Αυτό δείχνει πόσο καθοριστικός είναι ο  ρόλο που παίζει στην ζωή μας η εικονική πραγματικότητα. Αλλιώς, δεν θα κρατούσα στη μνήμη μου, αθέλητα, τόσες χιλιάδες ονόματα μαζί με την εικόνα τους.

Αντίστροφα, δείχνει πόσο ανούσια θα ήταν η ζωή μας χωρίς την τέχνη, τον αθλητισμό και την διασκέδαση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου