Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

259. Κομπιούτερ και συγγραφείς

Μέχρι πρότινος, οι συγγραφείς, είτε με μολύβι έγραφαν είτε με γραφομηχανή, έσκιζαν και ξανάγραφαν πολλές σελίδες, διορθώνοντας, τροποποιώντας και συμπληρώνοντας το κείμενο μέχρι να το φέρουν εκεί που ήθελαν.  

Σήμερα, με το κομπιούτερ, αυτή η δουλειά του ράβε-ξήλωνε γίνεται παιχνιδάκι. Έτσι ο συγγραφέας εξοικονομεί άφθονο χρόνο που διαθέτει παραγωγικά, στο γράψιμο νέων κειμένων. 

Αλήθεια, πόσο διαφορετική θα ήταν, ποσοτικά και ποιοτικά, η δουλειά όλων των συγγραφέων πριν ανακαλυφθεί το κομπιούτερ, αν μπορούσαν να έγραφαν με αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου