Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

135. H δημοφιλέστερη φαντασίωση

Η συνηθέστερη φαντασίωση είναι η ζωή σε ένα ερημονήσι, είτε κατά μόνας, σαν τον Ροβινσόνα Κρούσο, είτε με ένα δεύτερο πρόσωπο, αντιθέτου φύλου.
Μολονότι η φαντασίωση αυτή είχε αντίκρισμα κάποτε, όταν υπήρχαν ακόμη ανεξερεύνητα ερημονήσια που μπορούσαν να φιλοξενούν ναυαγούς, χαμένους για χρόνια, συνεχίζει να είναι δημοφιλής στις μέρες μας.
     Το θέμα αυτό έχει τροφοδοτήσει με υλικό άπειρες γελοιογραφίες, ανέκδοτα, την λογοτεχνία (με κλασσικό παράδειγμα τον Κρούσο) αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, με πιο πρόσφατη εκείνη με τον Τομ Χανκς. Πράγμα που αποδεικνύει την οικουμενικότητα της φαντασίωσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου