Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

208. Άντε, καλή λευτεριά

Υπάρχει σκλαβιά χειρότερη από την φυλακή, που δεσμεύει το σώμα. Είναι η πνευματική σκλαβιά.

Φαντάζομαι, στο Μεσαίωνα, πόσο δύσκολο ήταν να εκφράσεις ανοιχτά την άποψή σου. Αμφέβαλες για την ύπαρξη του θεού; Φρονούσες ότι η γη έχει ηλικία μεγαλύτερη από τα 6.000 χρόνια που λογάριασαν οι “μελετητές” της αγίας γραφής;  Πίστευες ότι η γη γυρίζει;  Η ιερά εξέταση σε περίμενε στη γωνία για να σε στείλει στην πυρά.

Στον σύγχρονο κόσμο, όταν οι Ταλιμπάν κατέστρεφαν τα αρχαία αγάλματα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς κανείς Αφγανός δεν τολμούσε να  διαμαρτυρηθεί. Σε μιαν ετοιμοθάνατη έγκυο, ο γιατρός έκανε διάγνωση από μακριά, πίσω από την κλειστή πόρτα, δίνοντας οδηγίες στην μαμή που ήταν μέσα. 

Σε δημοσκόπηση, στην Τουρκία, το 40% των γυναικών δήλωσαν ότι δικαίως τρώνε ξύλο από τον άνδρα τους όταν αρνούνται να κάνουν σεξ ή όταν καίνε το φαγητό.

Αν αυτά τα παραδείγματα θεωρηθούν περιπτωσιολογικά και μεμονωμένα, μια πληθώρα από άλλα πνευματικά δεσμά έχουν οικουμενική απήχηση:

Η μαντεία (καφεμαντεία, χαρτομαντεία, χειρομαντεία, τεϊομαντεία, οστεομαντεία, ονειρομαντεία, ταρώ,  κλπ), βασκανία, φέιγκ σου, αστρολογία, προλήψεις, δεισιδαιμονίες, μαγεία, στοιχειά, φαντάσματα, ξορκισμοί, μερομήνια, γούρι, εγχειρίσεις με τα δάχτυλα, θαυματουργές θεραπείες, κλειτοριδεκτομή, περιτομή, κλπ, κλπ.  

Άντε, και καλή λευτεριά!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου