Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

222. Η θεϊκή «κατάρα και ευχή»

Όταν η θεός έδιωξε τον Αδάμ από τον παράδεισο και και τον καταράστηκε «με τον ιδρώτα του προσώπου σου να βγάζεις το ψωμί σου» στην πραγματικότητα του έδωσε μια ευχή.

Χωρίς εργασία, η ζωή θα ήταν αφόρητη και πληκτική. Η έλλειψή της όχι μόνο θα επαλήθευε το «αργία μήτηρ πάσης κακίας» αλλά και θα στερούσε τον άνθρωπο από την ικανοποίηση της ψυχολογικής ανάγκης του για δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου