Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

153. Μπιρίμπας εγκώμιον

Παλιότερα, ανάμεσα στις γυναικείες, ιδιαίτερα, συντροφιές, ήταν τις μόδας το πινάκλ και κουμ καν. Από το τελευταίο προέκυψε και ο όρος «κουμκανατζούδες».
Εδώ και χρόνια τα σκήπτρα πήρε μια παραλλαγή τους, η μπιρίμπα, που, στις φιλικές παρέες, προσέλκυσε και τον ανδρικό πληθυσμό.
Η μπιρίμπα προωθεί την συντροφικότητα, την επικοινωνία, την πνευματική εξάσκηση και την φαντασία.
Η διασκέδαση προέρχεται από το ίδιο το παιχνίδι αλλά και από τις γκρίνιες των ηττημένων και τις θριαμβολογίες των νικητών, που, συχνά εναλλάσσονται στους ρόλους.
Από μια ηλικία και μετά είναι απαραίτη. Άλλωστε, το λέει και ο νεολογισμός: "Για καλά γεράματα, μάθε μπιρίμπα". Άσε που, όπως λένε οι γιατροί, είναι το μόνο προληπτικό φάρμακο για το Αλτσχάιμερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου