Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

152. ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ

     Στα παιδικάτα μου, τα καρύδια ήσαν μέρος της καθημερινοτητάς μου. Μέσα σε ξερά σύκα ή κοπανισμένα στο μπρούτζινο γουδί  με ζάχαρη και κανέλλα ήσαν εξαίσια λιχουδιά. 
     Παίζαμε και με αυτά, ειδικά στις Γιορτές, όταν τα στήναμε στη σειρά όπως τις γκαζές ή τους βόλους.
     Στα κάλαντα, συχνά μας φίλευαν μια φούχτα καρύδια μαζί με λίγα κέρματα.
     Όταν πήγαινα φαντάρος, ο πατέρας μου με συμβούλεψε: "Πρόσεχε, στο στρατό θα βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι". Πράγματι, εκεί συνάντησα από ρουφιάνους και φονιάδες μέχρι τον ληστή με τις γλαδιόλες. "Σκληρά καρύδια" αλλά και ντόμπρους χαρακτήρες, αγνά επαρχιωτόπουλα και λαϊκά λεβεντόπαιδα.
     Αφιερώνω αυτή την σύνθεση στους συναδέλφους στο στρατό, που μού την ενέπνευσαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου