Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

156. Ο λήσταρχος Νταβέλης στο libro d' oro

Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν κάποιος μπορούσε να ανιχνεύσει τους προγόνους του. Να πάει πολλές γενιές πίσω, σε βάθος χρόνου. Νομίζω πως πολλές εκπλήξεις θα τον περίμεναν.

Κάποιοι πρόγονοι μπορεί να προέρχονταν από μακρινή, ξένη χώρα. Το επάγγελμά τους να ήταν ευκαταφρόνητο, π.χ. δήμιος ή πόρνη. Η ηθική τους να ήταν μεμπτή, π.χ. φονιάς, κακούργος, αδελφοκτόνος, προδότης. Η φυλή τους να ήταν διαφορετική απ’ ότι είναι του ίδιου σήμερα π.χ. κίτρινη, κόκκινη, μαύρη ή λευκή.

Θα μπορούσε να συνέβαινε και το αντίθετο. Να εύρισκε ήρωες, ευυπόληπτους πολίτες, στρατηγούς, αρχιερείς. Το πιθανότερο, βέβαια, θα ήταν να εύρισκε και τους μεν και τους δε.
     
Θα ήθελα να ήμουν από μια γωνιά να έβλεπα τα μούτρα κάποιου που κοκορεύεται για την ευγενική του καταγωγή όταν μάθαινε πως, ανάμεσα στους προγόνους του, ήταν, ας πούμε, ο Τζακ, ο Αντεροβγάλτης, ή ο Λήσταρχος Νταβέλης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου