Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

198. Μυθιστόρημα-διήγημα-ερωτική σχέση

Οι αναγνώστες, στην εποχή μας, προτιμούν το μυθιστορήματα από τα διηγήματα. Ίσως επειδή στο μυθιστόρημα οι αναγνώστες, από την αρχή ως το τέλος του βιβλίου, βολεύονται με το να παρακολουθούν τους ίδιους ήρωες, στο ίδιο κλίμα, με την ίδια υπόθεση, καθώς εκτυλίσσεται.
 Αντίθετα, στην συλλογή διηγημάτων, κάθε λίγες σελίδες αυτοί οι παράγοντες αλλάζουν. Σε κάθε διήγημα το ενδιαφέρον ανανεώνεται, η γοητεία του άγνωστου  θέλγει και η  ρουτίνα σπάει. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει το ξεβόλεμα και η φασαρία του «πάλι από την αρχή».
     Με μπόλικη φαντασία, μπορεί το μυθιστόρημα να παρομοιασθεί  με μακροπρόθεσμη, σταθερή, συζυγική ζωή ενώ η συλλογή διηγημάτων με πρόσκαιρες, ερωτικές σχέσεις. Ίσως, οι θιασώτες των μυθιστορημάτων να είναι πιστοί/ές σύζυγοι ενώ των διηγημάτων να ρέπουν προς την απιστία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου