Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

201. Η εσωτερική ομορφιά στον καλλιτέχνη

Ο καλλιτέχνης, εξ ορισμού, παράγει κάτι όμορφο. Για να μπορεί να το κάνει όμως, πρέπει να έχει την ομορφιά μέσα του. Αλλιώς, τι να βγάλει; Αυτό δεν σημαίνει ότι εσωτερική ομορφιά έχουν μόνο οι καλλιτέχνες. Απλά, ο καλλιτέχνης έχει την ικανότητα να την βγάλει στο έργο του.
  
     Αντιθέτως, ένας γρουσούζης, κακός, γκρινιάρης, κακορίζικος, στριμμένος, μισάνθρωπος, που τρώγεται με τα ρούχα του, δεν μπορεί να είναι καλλιτέχνης αφού δεν χει μέσα του τίποτε όμορφο να βγάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου