Στο σπίτι μιας φίλης μας, δοκίμασα ένα αριστουργηματικό μπακλαβά, με φιστίκι Αιγίνης, που της έμαθε μια Πολίτισσα. Της ζήτησα την συνταγή και μου την έδωσε ευχαρίστως. Είναι πανεύκολη:
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα (σε φακελάκι, στον Σκλαβενιτη)
- 250 γραμ. βούτυρο Lupak
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- Κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πυρέξ (μέτριο, 25X35cm).
- Απλώνουμε (ένα-ένα) 6 φύλλα στο πυρέξ, σκέτα, χωρίς βουτύρωμα.
- Κόβουμε την ψίχα φιστίκι στο μπλέντερ, σε χοντρούς κόκκους, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη και την απλώνουμε στα φύλα.
- Απλώνουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα (ένα-ένα).
- Το κόβουμε με ένα μαχαίρι (για να κόβεται ευκολότερα, το βάζουμε προηγουμένως για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξει η ζύμη)
- Περιχύνουμε ζεσταμένο και λιωμένο το βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά.
- Στο μεταξύ έχουμε φτιάξει το σιρόπι (1 φλιτζάνι νερό, δύο ζάχαρη, ολόκληρη την φλούδα ενός λεμονιού και ένα κουτάλι του γλυκού χυμό λεμόνι) και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου