Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

90. Καθηγητής από το παράθυρο

Για τον νεποτισμό που κυριαρχεί στα Ελληνικά πανεπιστήμια και στην πολιτική, οι θιγόμενοι προβάλλουν μια ανόητη δικαιολογία. Δεν μπορούμε, λένε, να αποκλείσουμε τον γόνο ή τον συγγενή ενός πανεπιστημιακού καθηγητή ή ενός πολιτικού, εξ αιτίας αυτής της συγγένειας που έχει.

Το επιχείρημα αυτό διαψεύδεται από την στατιστική. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον γόνο αλλά  πρέπει ακόμη να δεχτούμε αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική: η έφεση ενός καθηγητή προς την επιστήμη και η ικανότητα ενός πολιτικού δεν κληρονομείται, μέσω του DNA, στους γόνους.

Επομένως, στατιστικά, η πιθανότητα να έχει ένας μη γόνος τα προσόντα και τα ταλέντα ενός γόνου είναι η ίδια. Θα δεχόμουν μια μικρή αύξηση της πιθανότητας αυτής υπέρ του γόνου εξ αιτίας του οικείου περιβάλλοντος που μεγαλώνει.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι τα κρούσματα του νεποτισμού είναι κατά πολύ πολλαπλάσια της, έστω διευρυμένης, στατιστικής  πιθανότητας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου