Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

428. Ο «μπάτσος» και ο αστυφύλακας

Από την ειδησεογραφία της 20/2/2013 στο in.gr:
Θεσσαλονίκη. Μια 23χρονη, η οποία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας στα νερά του Θερμαϊκού, σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία που επέδειξαν δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πήδηξαν  στη θάλασσα για να την σώσουν. Το περιστατικό συνέβη μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο ύψος του Ποσειδώνιου. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά τέσσερις δικυκλιστές αστυνομικοί, από τους οποίους δύο έπεσαν στη θάλασσα και με τη βοήθεια ενός ιμάντα τράβηξαν την 23χρονη στο πλακόστρωτο της παραλίας.
   Την ώρα που εμείς κοιμόμαστε,  κάποιοι πηδούν στα παγωμένα νερά για να σώσουν μια ζωή. Συχνά αντιμετωπίζουν οπλισμένους κακοποιούς και ενίοτε πέφτουν νεκροί στο βωμό του καθήκοντος.
   Και όμως αυτούς τους εργαζόμενους νέους με τον γλίσχρο μισθό, κάποιοι τους χλευάζουν αποκαλώντας τους "μπάτσους". Δεν υπάρχουν κακοί αστυνομικοί; Ναι, όπως υπάρχουν και κακοί γιατροί, δικηγόροι, δικαστές, ιερείς, βενζινοπώλες, ζαχαροπλάστες και εκπαιδευτικοί. Όμως χλευάζουν μόνο τους αστυνομικούς. Που όταν κινδυνεύσει η ζωή, η σωματική ακεραιότητα ή η περιουσία τους, στους "μπάτσους" προστρέχουν να "καθαρίσουν" με κίνδυνο της ζωής τους. Μικρόνοια; 

2 σχόλια:

  1. Ο Ουγκό γράφει στους "Αθλίους" ότι η κοινωνία εχθρεύεται δυο κατηγορίες ανθρώπων, αυτούς που την πολεμούν κι αυτούς που την προστατεύουν. Ειδικά η ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν με έστελναν σε ερημονήσι με δικαίωμα να πάρω μαζί μου μόνο ένα βιβλίο, θα επέλεγα τους "Αθλίους".

      Διαγραφή