Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

146. Σύγχρονη Παναγία

    Πλατεία ορεινού χωριού της Ευρυτανίας. Πρωτομαγιά, πάνε χρόνια. Μακρινό, απανωτό  κορνάρισμα. Καταφθάνει από ψηλά αγροτικό φορτηγάκι. Αναίσθητος ο ματωμένος έφηβος, στην αγκαλιά της μάνας. «Σε μια στροφή, άνοιξε η πόρτα και πετάχτηκε έξω» εξηγεί ο πατέρας, απόπληκτος. Ξαπλώνουν τον νέο σε τραπέζι. Ο γιατρός της παρέας τον εξετάζει. Η δόλια μάνα, αλλόφρων, ξυπόλυτη, παραμιλά. Την οδηγώ στην κρήνη και πλένω τα ματωμένα χέρια της. Ο γιατρός, με τα μάτια, μού κάνει νεύμα. Κατάλαβα. «Στο νοσοκομείο...ίσως…» ψελλίζει. Το φορτηγάκι φεύγει με φόρα για την πόλη.
     Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, στη θέση της Παναγίας μπροστά στον σταυρό, βλέπω εκείνη την άγνωστη μάνα. Και στο «γλυκύ μου έαρ» το πρόσωπο του γιου της. Μόνο, που για εκείνη, δεν υπήρξε ανάσταση…
(Εικονίζεται το έργο μου "Βρεφοκρατούσα" από την συλλογή "Όστρακα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου