Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

355. Τι δεν είπαν οι αρχαίοι Έλληνες

         Ανασκαλεύοντας στη μνήμη μου τις αριθμητικές παραστάσεις που μάθαμε στο σχολείο, θυμάμαι κάποια σύνθετα κλάσματα των οποίων οι όροι (αριθμητής και παρονομαστής) αποτελούνταν από ρίζες, κλάσματα κλπ. Όταν  όμως έκανες τις σχετικές πράξεις απλοποίησης κατέληγες σε ένα μικρό κλάσμα, ας πούμε ½.
Παρομοιάζοντας τη ζωή μας με ένα πολύπλοκο κλάσμα, όταν κάνεις τις απλοποιήσεις καταλήγεις σε μια μικρή λέξη: αγάπη.
Παραδόξως, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ενώ μίλησαν για τα πάντα λησμόνησαν την αγάπη. Για αυτήν μίλησε μόνον ο Iησούς, βάζοντάς την στο κέντρο της διδασκαλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου