Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

262. "Σα δε δύναμαι, αντρειεύομαι"

Όταν συνεχάρην την υπέργηρη μητέρα μου επειδή κατάφερε να έλθει στο γάμο της εγγονής της, ανεβαίνοντας με δυσκολία τα σκαλιά της εκκλησίας, εκείνη γελώντας αποκρίθηκε: «Τι να κάνω; Σα δε δύναμαι, αντρειεύομαι», δηλαδή, όταν δεν μπορώ, παίρνω θάρρος από την ίδια την αδυναμία μου.

Βρήκα την φράση της εύστοχη και θέλησα να την σημειώσω σ’ ένα χαρτί. Εκείνη με απέτρεψε λέγοντας, «άντε, σαχλαμάρες, δεν αξίζει τον κόπο».

Οι άνθρωποι του λαού εκφράζονται συχνά με παροιμειώδεις εκφράσεις αγνοώντας την σοφία που κρύβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου