Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

180. Οι ατακαδόροι

Η κατάληξη –δόρος υποδηλώνει επιδεξιότητα ή επάγγελμα. Π.χ. μπαλαδόρος, τορναδόρος, τρακαδόρος, ατακαδόρος.
Επαγγελματίες ατακαδόροι είναι οι κονφερασιέ, επιθεωρησιογράφοι, κειμενογράφοι, στιχουργοί λαϊκών ασμάτων, κωμικοί σε ζωντανές παραστάσεις κλπ. Όλοι αυτοί όμως είναι μηδέν μπροστά στους πολιτικούς.
Ο πολιτικός λόγος έχει αντικατασταθεί από την ατάκα. Η αγωνία του πολιτικού, όπου βρεθεί, (Βουλή, τηλεόραση, συνέδριο κόμματος, προεκλογική συγκέντρωση, συνέντευξη τύπου) είναι να πετάξει την ατάκα που θα εντυπωσιάσει και θα προκαλέσει το χειροκρότημα. Ο ατακαδόρος πήρε την θέση του παλιού ρήτορα.
Οι ατάκες που εξακοντίζονται στις πολιτικές αψιμαχίες θυμίζουν  τα βεγγαλικά που αλληλο-εκτοξεύουν, το Πάσχα, οι αντίπαλες ενορίες, στην Χίο (φωτογραφία). Οι πολιτικοί συναγωνίζονται ποιος θα πει την πιο εντυπωσιακή και θα κατατροπώσει τον αντίπαλο.
Από ατάκα σε ατάκα, φτάσαμε ως εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου