Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

197. Η υπόγεια συσχέτιση των λέξεων

Πού να φαντασθεί κανείς ότι το μαντολάτο και το μαντολίνο έχουν την ίδια ρίζα, από το ιταλικό μάντολα (αμύγδαλο). Το πρώτο πήρε το όνομά του από τα αμύγδαλα που περιέχει ενώ το δεύτερο από το αμυγδαλωτό του σχήμα.
Κι η γιόγκα με την Γιουγκοσλαβία μια και η γιόγκα έχει σανσκριτική προέλευση και σήμαινε «σύνδεσμος», ενώ η (πάλαι ποτέ) Γιουγκοσλαβία ήταν η "ενωμένη Σλαβία".
    
Και ακόμη ο Αργύρης με την Αργεντινή, αφού η χώρα πήρε το όνομά της από τα μεταλλεία αργύρου (argentum), που διαθέτει.
    
Τελικά πρέπει να είσαι πολύ «φιλύποπτος» όταν βλέπει ομόηχες λέξεις γιατί, εκεί που δεν το περιμένεις, σου προκύπτουν και ομόρριζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου