Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

8. Αστεία ονόματα

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, κάποια ονόματα, και μάλιστα αρχαία Ελληνικά, θεωρούνται λιγάκι αστεία. Εκτός από τον βιβλικό Ανανία, στο οποίο αυτή η παρήχηση του νι μπορεί να εκληφθεί ως ελαφρώς αστεία, στις Ελληνικές κωμωδίες το «Αγησίλαος» χρησιμοποιείται με τέτοια χροιά. Και το δικό μου όνομα, Αριστείδης, εμπίπτει σε αυτόν τον κανόνα. Το έχω συναντήσει σε αρκετές κωμωδίες («Ο Αριστείδης κα ιτα κορίτσια του» κλπ).

Η αστειότητα δεν προκύπτει από το αρχαϊκό του ονόματος, αφού άλλα αρχαία ονόματα, Αριστοτέλης, Αλκιβιάδης, όχι μόνο δεν θεωρούνται αστεία αλλά περιβάλλονται με αίγλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου