Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

6. Το χαρίεν των Ελληνικών λέξεων

Διαπιστώνεις το "χαρίεν" και την κομψότητα των Ελληνικών λέξεων συγκρίνοντάς τες π.χ. με τις Τουρκικές: πύραυνον (μαγκάλι), μίσχος (κοτσάνι), ασκός (τουλούμι), διαλαλητής (ντελάλης) κλπ.

Ο Ελύτης έγραψε στο "Εν λευκώ" ότι συνέθεσε ολόκληρο ποίημα αρχίζοντας από ένα στίχο που εμπνεύστηκε και τον "έντυσε" με τους υπόλοιπους για να έχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Το ίδιο έκανε, αρχίζοντας από μία λέξη, που του άρεσε και  πρόσθετε κι άλλες για να την εντάξει σε στίχο. 

Με τόσο υπέροχες, σε ήχο, Ελληνικές λέξεις, αυτό δεν φαίνεται περίεργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου