Φίλε επισκέπτη,

Καλωσόρισες στο ιστολόγιό μου .

Είμαι ο Άρης Γαβριηλίδης γεννημένος το 1948 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στην Νομική Αθηνών και σταδιοδρόμησα ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές τράπεζες και επιχειρήσεις. Τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δύο παλιές μου αγάπες: τη συγγραφή βιβλίων και την μικρογλυπτική (readymade, assemblance art)

Εδώ καταγράφω όσες από τις σκέψεις μου θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δημοσιευτούν. Εκθέτω επίσης φωτογραφίες από τα τεχνουργήματά μου, παρμένες από την "γκαλερί" της προσωπικής μου ιστοσελίδας: http://www.arisgavriilidis.gr/

Διευκρίνιση: ο τίτλος του blog, Aris-tourgimata, δεν οφείλεται σε οίηση αλλά σε λογοπαίγνιο: συνδυάζει το όνομά μου (Άρης) με τα δημι-ουργήματά μου (σκέψεις και τεχνουργήματα).

Φίλε επισκέπτη, ελπίζω να βρεις το ιστολόγιό μου ενδιαφέρον. Το σχόλιά σου ευπρόσδεκτα.

Σε περιμένω και:

Στην ιστοσελίδα μου: http://arisgavriilidis.gr/
στο Facebook: Aris Gavriilidis
στο Twitter: @agavriel1

EMAIL

104. H ψυχολογία της κόμμωσης

Η ασύμμετρη ευρύτητα του μετώπου της κομψής βουλευτίνας, που βλέπω στην τηλεόραση, υπερτονίζεται από το χτένισμα των μακριών, ξανθών μαλλιών της «όλα προς τα πίσω». Κι όμως, δυο φράντζες πάνω από το μέτωπο θα το μίκραιναν και θα του έδιναν την χάρη που του λείπει.  Δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ούτε η ίδια ούτε οι σύμβουλοί της;  Ασφαλώς ναι! Όμως, θυσιάζουν στην κομψότητα στην πολιτική σκοπιμότητα. Εξηγούμαι:

Το χτένισμα όλων των μαλλιών προς τα πίσω, και στα δύο φύλα, δίνει την εντύπωση δυναμικού χαρακτήρα. Ίσως παραπέμπει συνειρμικά στην χαίτη του λιονταριού. Προσπαθήστε να φανταστείτε, ας πούμε, τον Μεγαλέξανδρο με χωρίστρα και θα καταλάβετε τι εννοώ.  Θα φαινόταν γελοίος.

Μια χωρίστρα προσδίδει ευγένεια, χάρη αλλά όχι δυναμισμό. Ο Κάρολος της Αγγλίας αλλά και ο παρ’ ημίν τέως, δείχνουν την αριστοκρατική τους καταγωγή με την χωρίστρα τους.

Μια χωρίστρα με τα μαλλιά λοξώς κάτω και πίσω συνδυάζουν και τα δύο. Παράδειγμα, οι παλιοί αστέρες του Χόλιγουντ  Κλαρκ Γκέιμπλ και Κάρι Γκραντ.
     
Στην εποχή μας, στους άνδρες κυριαρχεί το ξυρισμένο κεφάλι. Εδώ υπάρχει άλλη σκοπιμότητα: δίνει στον κάτοχό του την ψευδαίσθηση ότι έτσι εξαφανίζει την φαλάκρα του. Να μου το θυμηθείτε: μόλις ανακαλυφθεί το φάρμακο κατά της φαλάκρας, όλοι οι άνδρες θα γίνουν «καρηκομόωντες Αχαιοί»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου